Chirurgie & Laser

Blocul operator din cadrul clinicii cuprinde un microscop operator de ultimă generație si un aparat de facoemulsificare ultrasonica pentru chirurgia cataractei de cea mai buna calitate.
Suntem singura clinica din Brasov in care se realizeaza interventii chirurgicale pentru corectarea viciilor de refractie cu ajutorul laserului EXCIMER pe care il avem in dotare.

Echipa noastră operează prin facoemulsificare, o tehnică de chirurgie a cataractei recent inventată şi cea mai performantă la ora actuală pe plan mondial.. Cu condiţia ca tehnica facoemulsificării să fie bine stăpânită, operaţia de cataractă este intervenţia chirurgicală cu cele mai mici riscuri şi cu cel mai înalt procent de reuşită. Pentru medicii oftalmologi, asistentele şi medicul anestezist ai echipei OPTICRISTAL, această tehnică a devenit o rutină încă din anul 2003, experienţa lor fiind recompensată de către cei 1500 de pacienţi mulţumiţi în fiecare an.
Desfăşurare:
Medicul anestezist efectuează o anestezie locală prin picături. Pleoapele pacientului sunt fixate cu un dispozitiv confortabil şi umezite regulat pentru a evita clipitul. Privind prin microscop, medicul oftalmolog realizează o incizie de numai 2mm, prin care introduce o sondă cu ultrasunete ce fragmentează şi aspiră cristalinul opacifiat. Prin aceeaşi incizie, el introduce un cristalin artificial foldabil, care a fost comandat în prealabil pentru
fiecare pacient în parte, în funcţie de afecţiunile ochiului, de dioptrii, de activităţile prioritare desfăşurate de acesta şi de confortul dorit. Incizia se reînchide fără cusătură (sutură). Operaţia durează în jur de 10 minute, este total nedureroasă, internarea nu este necesară, rezultatele sunt spectaculoase şi refacerea rapidă.
Aparatură şi accesorii folosite:
Blocul operator al clinicii OPTICRISTAL este echipat după standardele europene, cu aparate de cel mai înalt nivel tehnologic, unice în Judeţul Braşov şi printre singurele disponibile în regiunea transilvăneană. Cel mai important dintre acestea este aparatul de facoemulsificare INFINITI® Vision System. Toate materialele folosite în timpul operaţiei, inclusiv cristalinele artificiale, sunt de unică folosinţă şi sunt furnizate de firma Alcon, lider mondial în produsele oftalmologice. Există mai multe tipuri de cristaline artificiale şi medicul vă va ajuta să faceţi alegerea potrivită, dar indiferent de alegere acestea sunt la fel de performante, ele fiind alcătuite dintr-un material acrilic flexibil de cea mai bună calitate, antialergic şi perfect asimilat de către corp.